Avantajele încălzirii în pardoseală

Încălzirea în pardoseală vine la pachet cu câteva avantaje incontestabile și care merită cu siguranță luate în calcul. Dintre ele merită amintite:

  • Confortul termic oferit de încălzirea în pardoseală – Un astfel de sistem de încălzire oferă, pur și simplu, mai mult confort, deoarece în diminețile reci de iarnă, chiar și într-o casă încălzită este neplăcut să pui piciorul pe o placă de gresie rece. Senzația de căldură la nivelul tălpilor este una foarte plăcută.
  • Economie de energie obținută cu încălzirea în pardoseală – Instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală duce la o economie de 15% în comparație cu sistemul de încălzire cu clasicele calorifere. Dacă se alege și o centrală termică în condensare sau pompă de căldură, economiile sunt și mai mari.
  • Calitatea aerului crescută datorită încălzirii în pardoseală – deoarece mișcarea aerului în cameră este mult redusă, iar praful din atmosferă nu este încălzit/ars de suprafața fierbinte a caloriferului.
  • Economie de spațiu datorită încălzirii în pardoseală – Sistemul de încălzire în podea nu implică radiatoare ce ocupă spațiu prețios în încăpere. În plus, nici nu vei mai vedea inesteticele calorifere în cameră.
  • Fiabilitate crescută, în special pentru încălzirea electrică în pardoseală – Pentru că sistemul este protejat de sapă, fiabilitatea lui este mai ridicată. Spre deosebite de calorifer, acest sistem nu este supus factorilor de mediu – șocuri, de pildă.
  • Eficiența crescută a încălzirii în pardoseală în spațiile foarte înalte – În camerele înalte este mai util un astfel de sistem, deoarece în cazul sistemelor clasice căldura se ridică, iar confortul termic scade. Cu încălzirea în pardoseală nu există această problemă, deoarece căldura se păstrează la nivelul podelei.

 

Sursa: https://www.bricodepot.ro/idei-si-inspiratie/incalzire-si-racire/ce-trebuie-sa-stii-despre-incalzirea-in-pardoseala-avantaje-instalare-costuri/